SOA test doen

Hoe moet je een SOA test doen?

Thuis een SOA test doen is met Thuistesten.com anoniem, snel en eenvoudig: je bestelt jouw test naar keuze, voert de test uit, en stuurt jouw sample op naar ons laboratorium. Binnen 72 uur ontvang je dan online jouw uitslag. Maar hoe je de SOA test doet verschilt per geslacht. We leggen je daarom stap voor stap uit hoe je onze SOA test doet, zowel voor vrouwen als voor mannen.

 

SOA test doen: vrouwen

Vrouwen gebruiken voor de test het speciaal wattenstaafje en de opvangbuis. Heb je jouw test besteld en ontvangen, volg dan deze stappen om de SOA test te doen:

Stap 1: Haal alle items uit de verpakking. Check met behulp van de bijgeleverde gebruiksaanwijzing of alle onderdelen aanwezig zijn.

Stap 2: Haal het speciale wattenstaafje uit de opvangbuis. Hierbij wordt de verzegeling verbroken.

Stap 3: Neem een gemakkelijke houding aan, net zoals je zou doen wanneer je een tampon inbrengt. Dit mag zittend of staand zijn.

Stap 4: Gebruik één hand om je schaamlippen te spreiden, zodat je vagina toegankelijk is.

Stap 5: Breng de wattenstaaf zo’n 2 tot 5 centimeter in de vagina en draai hem 10 tot 15 seconden rond. Strijk hierbij goed met de wattenstaaf langs de vaginawanden.

Stap 6: Neem de wattenstaaf recht uit de vagina en stop deze terug in de opvangbuis. Gebruik het rode dopje om de opvangbuis te sluiten en druk deze stevig aan.

SOA test doen vrouwenSOA test doen vrouwen

Stap 7: Gebruik de bijgeleverde stickers om de opvangbuis te coderen met jouw unieke code. Zonder deze sticker kan de uitslag niet worden opgevraagd.

Stap 8: Heel belangrijk: bewaar de bijgeleverde codekaart goed. Ook hiervoor geldt: zonder deze codekaart geen uitslag!

Stap 9: Gebruik de retourbox om jouw gecodeerde sample gratis en anoniem naar ons laboratorium terug te sturen. De uitslag vraag je binnen 72 uur online op.

 

SOA test doen: mannen

Mannen gebruiken de beker en de speciale pipet om een urine sample af te nemen. Heb je jouw test besteld en ontvangen, volg dan deze stappen om de SOA test te doen:

Stap 1: Deze test doe je bij voorkeur ‘s ochtends na het opstaan, als je minimaal 2 uur niet geplast hebt. Het is namelijk essentieel dat je eerstestraalsurine opvangt.

Stap 2: Haal alle items uit de verpakking. Check met behulp van de bijgeleverde gebruiksaanwijzing of alle onderdelen aanwezig zijn.

Stap 3: Vang met de bijgeleverde beker een kleine hoeveelheid urine op, zo’n 15 tot 20 milliliter.

Stap 4: Gebruik vervolgens de speciale urine-pipet om 1,25 milliliter urine in de opvangbuis aan te brengen. Sluit de opvangbuis goed af.

Stap 5: Gebruik de bijgeleverde stickers om de opvangbuis te coderen met jouw unieke code. Zonder deze sticker kan de uitslag niet worden opgevraagd!

Stap 6: Plaats de gecodeerde opvangbuis in het speciale absorberende zakje.

SOA test doen mannen SOA test doen mannen

Stap 7: Heel belangrijk: bewaar de bijgeleverde codekaart goed. Ook hiervoor geldt: zonder deze codekaart geen uitslag!

Stap 8: Gebruik de retourbox om jouw sample gratis en anoniem naar ons laboratorium terug te sturen. De uitslag vraag je binnen 72 uur online op.

 

Nog vragen?

Als er nu nog onduidelijkheden zijn over doen van de SOA test, of als je andere vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.