SOA van rimmen

Krijg je een SOA van rimmen?

Je hoort de term steeds vaker langskomen: rimmen, oftewel het likken van de anus. Dit wordt ook wel kontlikken, baffen, of, heel netjes, anilingus genoemd. Sommigen vinden dit heel opwindend en zien dit als een normaal onderdeel van de seks, anderen gruwelen ervan. Zowel mannen als vrouwen doen het of laten zich rimmen. Het wordt als orale en als anale seks beschouwd. Maar kun je een SOA van rimmen krijgen?

 

SOA van rimmen

Net als bij andere vormen van orale en anale seks kun je met rimmen een SOA krijgen of overdragen. Zo kunnen bijvoorbeeld SOA’s als chlamydia, gonorroe en syphilis via rimmen worden overgedragen. Ook kan iemand met een koortslip (herpesinfectie) dit overdragen tijdens het rimmen. Als jij iemand anders rimt loop je het risico besmet te raken met hepatitis A of B, of zou je een infectie kunnen krijgen met bacteriën zoals Escherichia coli (E.coli) en Shigella. Van deze bacteriën kun je een heftige en bloederige diarree krijgen; soms gaat het gepaard met overgeven. In een enkel geval is een ziekenhuisopname noodzakelijk.

 

Voorkom een SOA tijdens het rimmen

Als je rimt, zorg er dan voor dat je het veilig doet, bijvoorbeeld door het gebruik van een beflapje. Eventueel vooraf even goed wassen kan helpen om het risico op een E.coli-infectie te verminderen en het is voor je partner ook wel zo fris. Er zijn weinig mensen die tijdens het rimmen graag tarrels tegenkomen. Tarrels zijn kleine korreltjes poep die aan konthaar blijven hangen.

Benieuwd of Google weet wat een tarrel is?  Luister naar het volgende fragment van de Koen en Sander show op Radio 538.

Wil je zeker zijn dat jij of je partner geen anale SOA heeft voor je gaat rimmen, overweeg dan een betrouwbare test voor (anale) SOA. Deze kun je eenvoudig en anoniem bestellen in onze webshop.