celiaXclude – Binnenkort verkrijgbaar

Beschrijving:

Test jezelf 100% anoniem en sluit Coeliakie (aangeboren glutenintolerantie) uitMet een wattenstaafje verzamel je geheel pijnloos cellen van je wangslijmvlies . Nadat we je sample in ons laboratorium hebben ontvangen, is de uitslag van de test binnen 7 werkdagen online op te vragen met je unieke code. 

COELIAKIE 

Coeliakie is een intolerantie voor glutendie onder andere zitten in voedsel dat de granen tarwe, rogge, gerst spelt en kamut bevat. Bij mensen met coeliakie ontstaat door een abnormale afweer een chronische ontstekingsreactie in de dunne darm die leidt tot beschadiging van het slijmvliesCoeliakie kan zich bij zowel vrouwen als mannen op elke leeftijd openbarenDe kenmerken en klachten verschillen van persoon tot persoonDe ziekte kan gepaard gaan met klachten als buikpijn, chronische diarree, onregelmatige ontlasting, gewichtsverlies en groeiachterstand (vooral bij jonge kinderen), maar kan zich ook zonder klachten ontwikkelen. Coeliakie is vandaag de dag een wereldwijd gezondheidsprobleemAlleen al in Nederland en België hebben naar schatting 250.000 mensen coeliakie. Hiervan is echter maar 10% gediagnosticeerd.  

De ziekte wordt door meerdere factoren veroorzaaktErfelijke aanleg speelt een grote rol bij het ontwikkelen van de ziektewaarbij het Humaan Leukocyten Antigen (HLA) verreweg de grootste genetische risicofactor is. Ongeveer 40% van de Nederlanders is drager van HLA-DQ2 en/of HLA-DQ8, maar slechts een klein deel hiervan zal coeliakie ontwikkelen. Mensen die deze HLA typen niet hebben zullen de ziekte bijna nooit krijgen. Ongeveer 10% van de eerstegraads-familieleden (broertjes en zusjes, moeder of vader) van kinderen met coeliakie heeft de ziekte ook. 

Met de celiaXclude test is uit te sluiten dat de risico genen HLA-DQ2 en/of HLA-DQ8 bezit. Wanneer u geen van beide HLA typen bezit kan met een zeer hoge betrouwbaarheid van 98uitgesloten worden dat zich coeliakie heeft of zal ontwikkelen 

BETROUWBAARHEID 

Met de celiaXclude test wordt uw sample na ontvangst bepaald in een daarvoor gecertificeerd laboratorium, waardoor de uitslag altijd 100% betrouwbaar is. 

VEILIGHEID & PRIVACY 

Het afgenomen sample wordt uitsluitend gebruikt voor het testen op HLA-DQ2 en HLA-DQ8Nadat de uitslag is vastgesteld en ontvangen door de gebruiker wordt het materiaal na een maand vernietigd. 

 JOUW BESTELLING 

Wij sturen al onze testen in een anonieme brievenbusverpakking. Er staat dus niet op wat de inhoud van jouw bestelling is en je hoeft niet thuis te zijn voor je bestelling. Wij verzenden onze testen met een Track&Trace code, waardoor je zelf je pakketje kunt volgen. 

HOE WERKT DE TEST?

Gebruiksaanwijzing celiaXclude

Let op: Deze test is anoniem. In de verpakking zit een unieke code waarmee je de uitslag opvraagt. Zonder deze unieke code kan de uitslag van de test niet worden opgevraagd.

Extra informatie

Afname

Geschikt voor

,