Heb ik een SOA?

Als je je afvraagt of je een SOA hebt of niet, raden we aan om jezelf te laten testen: better safe than sorry. Veel SOA’s zijn namelijk heel goed te behandelen, maar wanneer je dit niet doet, kunnen er vervelende gevolgen ontstaan. Als je een SOA test doet kun je bovendien voorkomen dat je een SOA doorgeeft aan een ander zonder dat je het weet. Soms heb je namelijk wél een SOA opgelopen, maar ervaar je geen klachten. Als je dan onbeschermde seks hebt, kan jouw bedpartner de SOA ook krijgen. Neem dus altijd het zekere voor het onzekere.

 

Hoe ontstaat een SOA?

SOA’s worden veroorzaakt door bacteriën, virussen of parasieten. Deze kunnen van de ene mens op de andere worden overgedragen wanneer jij in aanraking komt met besmet slijm, besmet vocht uit de vagina of penis, besmet menstruatiebloed of besmet sperma. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je onveilige seks hebt met iemand die al een SOA heeft. 

Om een SOA op te lopen, moet er contact zijn tussen de slijmvliezen van de penis, de vagina, de anus of de mond. Je kunt dus een SOA oplopen als je zonder condoom vaginale of anale seks hebt, maar ook als je zonder beflapje of condoom orale seks hebt. Zolang de slijmvliezen met elkaar in contact zijn geweest, is er een risico op een SOA. 

Twee condooms
Een middel om een SOA te voorkomen.

Wat moet je doen bij een SOA?

Als zeker wilt weten of je een SOA hebt, bijvoorbeeld omdat je een of meerdere SOA symptomen herkent, zul je toch echt een SOA test moeten doen. Alleen dan kun je zeker weten dat je niet besmet bent. Je kunt dit bij de huisarts of GGD laten doen, maar misschien vind je dit spannend of ongemakkelijk, of wil je simpelweg sneller weten waar je aan toe bent. Dan kun je in onze webshop eenvoudig een SOA thuistest bestellen die je volgens bijgeleverde instructies helemaal zelf afneemt. Je stuurt jouw afname dan op naar ons laboratorium en binnen 3 werkdagen weet je of je een SOA hebt. 

 

Waarom een SOA test van Thuistesten.com? 

  • Voor 22:30 uur besteld, dezelfde dag nog verzonden
  • Test jezelf volledig anoniem én wanneer het jou het best uitkomt
  • Wij beschikken over een professionele SOA-test voor thuisgebruik
  • Wij maken uitsluitend gebruik van goedgekeurde laboratoriumtesten
  • Betrouwbaarheid heeft bij ons altijd de hoogste prioriteit
  • Razendsnelle uitslag

 

Vragen? 

Bij vragen of opmerkingen staan we altijd voor je klaar via onze contactpagina. Verder kun je ook onze FAQ bekijken.