Chlamydia test

Heb je één of meer chlamydia symptomen of heb je onveilige seks gehad en maak je je zorgen? Dan is het verstandig om een chlamydia test te doen. Wanneer chlamydia niet behandeld wordt, kan dit namelijk ernstige gevolgen hebben. Ben je op zoek naar een betrouwbare chlamydia test, dan zijn een aantal zaken van groot belang:

  • De incubatietijd van chlamydia is ongeveer 10-14 dagen. Dit betekent dat je na de besmetting minstens 10-14 dagen moet wachten, voordat je chlamydia test een betrouwbare uitslag kan geven.
  • Kies altijd voor een test met laboratoriumanalyse. Dit kan bijvoorbeeld bij de huisarts of bij de GGD, maar ook bij Thuistesten.com moet je altijd een sample terugsturen naar het lab. Een chlamydia test van de drogist, waarbij geen lab-analyse plaatsvindt en je direct de uitslag ziet, is niet betrouwbaar.
  • Chlamydia is een van de SOA’s die je bij je kunt dragen zonder symptomen. Ook wanneer je geen symptomen hebt, kun je dus chlamydia hebben én weer doorgeven. Daarom is het belangrijk dat je altijd veilig vrijt en een test doet wanneer je onveilige seks hebt gehad. Lees hier meer over chlamydia.

 

Chlamydia test online bestellen

Wil je liever niet naar de dokter of de GGD om een chlamydia test te doen? Dan zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden. Via Thuistesten.com kun je eenvoudig, anoniem en snel een SOA test online bestellen, die je vervolgens thuis zelf kunt afnemen. Vrouwen nemen hiervoor een uitstrijkje met een wattenstaafje en mannen leveren een urinemonster in. In de meegeleverde uitleg lees je stap voor stap hoe je de SOA test afneemt. Het lichaamsmateriaal stuur je vervolgens weer terug naar ons lab en binnen 3 werkdagen ontvang je online de uitslag van jouw test.

 

Verschillende soorten

Omdat chlamydia zeer besmettelijk is en bij zowel oraal, vaginaal als anaal contact verspreid wordt, bieden wij verschillende soorten chlamydia testen aan. Je kunt gaan voor de gewone test, waarmee je 1 sample instuurt, maar bijvoorbeeld ook voor een combinatie met een anaal sample. Daarnaast kun je je chlamydia test combineren met andere veel voorkomende SOA’s in onze 3-in-1 SOA test, én bieden we voordelige partnerbundels aan. In de webshop vind je al onze chlamydia testen.

 

Voordelen van een SOA test thuis

  • Voor 22:30 besteld, dezelfde dag verzonden. Zo weet je snel waar je aan toe bent.
  • Geen wachttijd voor een afspraak en geen gênante situaties in de wachtkamer.
  • Jouw test wordt, net als bij de huisarts of GGD, altijd geanalyseerd door een gecertificeerd laboratorium.
  • Doe de test op een moment dat jou goed uitkomt en in je eigen omgeving, waar je je prettig voelt.
  • Volledig anoniem: een fictieve naam en een nieuw e-mailadres worden gewoon geaccepteerd.